dimarts, 20 d’octubre del 2009

seguim jugant!


Be això ja rutlla, com si ara estiguéssim jugant al “pito pito gorgorito” (tot i que un pel mes complicat) ens llancem a triar els jocs, agraïm la efectivitat de tots vosaltres que heu respost d'allò mes be i amb molta eficiència tot i que el calendari es, com sempre apretadet, avui mateix cada escola coneixerà el joc que sense esperar mes ha de començar a preparar.

Hem rebut una gran varietat i diversitat de jocs i es un gust veure que totes les escoles heu treballat molt be per aconseguir-te de variats. Ara a treballar o millor dit...a Jugar!

A veure qui es el primer que ellença a explicar com us ho heu fet per triar-ne nomes 5?

2 comentaris:

Drac Blau ha dit...

Nosaltres hem fet una pluja d'idees a partir del tipus de jocs que crèiem havien de sortitr i en van sortir 27, després de fer una tria al mateix moment en que anaven sortint. Un cop fet el llistat, els alumnes han votat i les 5 amb més vots han estat les triades. L'ordre també ha vingut donat pel nombre de vots. La veritat és que fàcil i ràpid no ha estat.

Els Pins ha dit...

Ha estat laboriós triar només 5 jocs de la llista inicial de 42 jocs que vam fer conjuntament i que va ser fruit de la recerca que havíem fet entre els nostres avis i àvies i pares i mares.
Algunes preguntes que vam fer servir per fer la criba i la selecció final van ser: Quins d'aquests jocs són de Catalunya? Quins són tradicionals i populars? Quins dels jocs serien més fàcils d'ensenyar per a nosaltres? Quin joc ens vindria de gust aprendre a jugar bé i ensenyar als altres?
Com a resultat d'aquest procés vam acabar amb una llista de 8 jocs. Un d'aquests vuit era el joc de les bitlles catalanes i com que a l'escola fa diversos anys que s'ensenya aquest joc i que estem en contacte amb avis que el saben jugar, les mestres vam decidir posar-lo en primer lloc en la nostra proposta. La resta de jocs que vam proposar van sorgir fent la tria entre els 8 jocs seleccionats pels nens i nenes. Aquesta darrera tria la vam fer les mestres.
Com hem dit abans, el procés ha estat laboriós, hem fet recerca i hem pres decisions de forma conjunta.

Una salutació,

Escola Els Pins